Novinky 39. týden

Novinky 39. týden

ROCO TT/Kuehn - doplnění - Oficiální zprávy jsou sice hezké, ale skoro nic se z nich nedozvíte. Proto si zde můžete přečíst něco o dalších důležitých souvislostech, které upřesňují včerejší informaci o převzetí firmy Kuehn firmou Roco.

1. Už ta informace o převzetí není úplně přesná. Roco totiž převzalo pouze výrobu TT modelů a TT kolejiva. Firma Kuehn bude dál pokračovat jako Kuehn Digital.

2. Jak to bude s měřitkem N, není zatím jasné

3. O řešení reklamací firmy Kuehn se zatím dále jedná a bude to oznámeno asi za dva týdny.

4. Roco nebude přesouvat výrobu z původní továrny v Číně a bude ji využívat dále k výrobě bez jakékoli změny. Pouze na blistrech kolejiva bude označení nového výrobce Roco.

5. Avizovaný brejlovec bude celý podle dispozic Kuehna. Takže žádný pojezd nebo motorek Roco. Stejně to bude i u další modelů.

6. Měli by zůstat i původní krabičky, tak praktické, pouze zase s přebalem Roco.

7. K rozšíření kolejiva už Roco plánuje výrobu "angličana" DKW20. Už je uveden v katalogu

Piko - Dnes ve 14 hodin zvěřejnila firma podzimní novinku pro lipský veletrh. Jedná se o zbrusu novou formu. Kdo by čekal, že to bude model pro tuzemské modeláře ? Pojezd Piko mělo z laminátky, vršek je nový a koncem října bude na trhu nový ČSD plecháč v analogu 47480 a v DCC se zvukem 47481.

Po včerejším oznámení o akvizici mezi Roco a Kuehnem to vypadá, že budou mít téčkaři do budoucna žně :-)

Kuehn/Roco - Firma Roco převzala pod svá křídla výrobce TT a N modelů Kuehn. Celé vyjádření z překladače níže

Vážení obchodní partneři,

Rádi bychom vás informovali, že ROCO se v říjnu 2023 stane dodavatelem kompletního sortimentu pro měřítko TT 1:120. To je umožněno předáním celého inventáře forem TT od německé společnosti Kühn Modell & Digital. To znamená, že v budoucnu budou mít příznivci modelové železnice přístup ke 40 rodinám produktů ROCO s vlastním kolejovým systémem v obvyklé úrovni detailů. „Jsme velmi potěšeni, že můžeme převzít celé produktové portfolio a také všechny nástroje a zařízení od společnosti Kühn,“ uvedli jednatelé Modelleisenbahn GmbH Irmtraud Königshofer, Björn Döring a Erwin Negeli, potěšeni úspěšným obchodem. Torsten Kühn, zakladatel společnosti, to vidí stejně: „Vím, že svou životní práci, svůj TT program, nechávám v dobrých rukou, a proto pro mě není loučení tak těžké.

“ Aktuální katalog TT se všemi hlavními produkty a odpovídajícími kmenovými daty artiklu lze nalézt na dealerském portálu pod „Katalog ke stažení služeb“ nebo „…- Kmenová data 2023. Tištěné katalogy TT jsou odesílány od 27. září 2023 a měl by k vám brzy dorazit.

s pozdravem Váš tým ve společnosti Modelleisenbahn GmbH

Celkem 0 komentářů Komentovat